IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
Sunt mandru -Am Retea-
virus
post May 16 2003, 11:41 AM
Post #1


Member
**

Group: Members
Posts: 317
Joined: 15-May 03
From: Cluj-Napoca
Member No.: 11



Reteaua noastra nu este printre cele mai mari din Cluj, dar pot sa spun ca este ce-a mai Calitativ Construita...Momentan ne-am extins in 5 blocuri, si se pare ca urmatoarea extindere se va face in curand...
Retea in toata regula, ce mai...17 Pc-uri, 4 Switchuri, un server..., si ce e cel mai important Internet (IMG:/biggrin.gif)
Daca treci pe aici o sa te miri cum am reushit sa ducem asa de frumos cablurile de pe un bloc pe altul..., cred ca am putea fii certificatzi de Cisco (IMG:/tongue.gif)
Cine a mai facut o retea ? Astept ceva intrebari sau sugestii...
:twisted: :twisted: :twisted:


--------------------
Time pays us only with a cold and silent grave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FireEyes
post May 16 2003, 11:49 AM
Post #2


Gazda Voastra
****

Group: Root Admin
Posts: 4,544
Joined: 12-May 03
From: Romania
Member No.: 3



cine tine serverul ?
dar switch-urile ? (IMG:/smile.gif)


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
virus
post May 16 2003, 12:59 PM
Post #3


Member
**

Group: Members
Posts: 317
Joined: 15-May 03
From: Cluj-Napoca
Member No.: 11



Serverul e la Mine..., fiindca eu sunt Administratorul retelei...
Pe langa server mai am un switch de unde pleaca un cablu de uplink catre urmatorul switch si tot asa...
E retea pe 100, deci transferul e destul de mare, fiindca am tinut neaparat sa punem in calcule numai placi 3Com..., merg de rup...
Totul este realizat dupa carte..., distanta maxima, cabluri de sustinere, pamantare...
Singura problema ramane ca vara asta sa nu se topeasca cablurile de pe bloc, fiindca pe unele blocuri plafonul e acoperit doar cu smoala...., si se incalzeste vara de rup normele...Poate ar fii buna solutzia sa invelim cablul cu ceva termoprotector...,


--------------------
Time pays us only with a cold and silent grave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FireEyes
post May 18 2003, 08:32 AM
Post #4


Gazda Voastra
****

Group: Root Admin
Posts: 4,544
Joined: 12-May 03
From: Romania
Member No.: 3



cred ca va fi o solutie destul de scumpa.
la solutii wireless te-ai gandit virus ?
in ultimul timp s-au ieftinit aceste solutii de conectare.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
virus
post May 19 2003, 07:27 AM
Post #5


Member
**

Group: Members
Posts: 317
Joined: 15-May 03
From: Cluj-Napoca
Member No.: 11



Si solutiile wireless au fost luat in calcul..., asta insa numai pentru cei care se afla la o distantza mai mare de 100m..., inca insa nu le-am aplicat..., fiind inca destul de scumpe.
:twisted: :twisted: :twisted:


--------------------
Time pays us only with a cold and silent grave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Catalin
post May 20 2003, 12:23 PM
Post #6


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 912
Joined: 12-May 03
From: UVT-Timisoara/Tg-Jiu
Member No.: 4



e misto sa ai o retea .. as vrea sa fac si eu una , m-am gandit sa fac dar nu prea am cu cine momentan ... daca as face pentru inceput as fi eu cu mitza .. dar inca sper ca o sa fac sau o sa fac parte dintr-o retea
Go to the top of the page
 
+Quote Post
virus
post May 21 2003, 09:04 PM
Post #7


Member
**

Group: Members
Posts: 317
Joined: 15-May 03
From: Cluj-Napoca
Member No.: 11



Daca implementezi o retea sa fii atent la urmatoarele idei:
1.Sa fie Utp
2.Sa punetzi placi de 100 recomandat 3Com, Intel..., exclus realtek, geniu...sau orice alta firma made in china
3.Sa nu depaseasca maximum 100 m
4. In caz ca suntetzi mai mult de 2 punetzi un Switch, nu HUB!
------------------------------------------------------------------------
Astept alte intrebari...
:twisted: :twisted: :twisted:


--------------------
Time pays us only with a cold and silent grave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
WhteWolf
post Jun 28 2003, 12:54 AM
Post #8


Member
**

Group: Members
Posts: 50
Joined: 17-May 03
From: Intr-o sticla de alcool
Member No.: 17



Eu am o retea de 4 , aici la mine in bloc.
Din ideile care le-ai dat pot sa zic ca m-am gandit la fel la toate :
1. cablu utp
2. suntem in bloc (nu depasim 100m)
3. am pus switch , nu hub (are destule avantaje , printre primele fiind viteza marita)
4. nu pot sa inteleg de ce placile realtek zici ca nu sunt bune! Eu am un realtek si merge in retea de rupe ( trag cu 8 MB/s de la cineva din retea fara probleme!)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
virus
post Jul 4 2003, 01:09 PM
Post #9


Member
**

Group: Members
Posts: 317
Joined: 15-May 03
From: Cluj-Napoca
Member No.: 11



Placile Realtek nu functioneaza la parametrii optimi ai unei placi BUNE (3COM, SMC, INTEL, etc)..., iar daca distantza dintre calculatoare e mare 90-100 m gaseste reteaua f.f.greu. Faza e ca isi fac refresul unpicutz mai greu, iar daca reteaua depaseste 10-20 utilizatori efectiv le potzi arunca..., normal ca sunt ieftine..., insa sunt facute ori cu rebuturi, ori cu piese de calitatea 3-4...cam ata ete in mare...
:twisted: :twisted: :twisted:


--------------------
Time pays us only with a cold and silent grave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
S3anPaul
post Dec 30 2003, 05:33 PM
Post #10


Member
**

Group: Members
Posts: 57
Joined: 27-December 03
From: Photoshop 7.0 aka Bucuresti
Member No.: 120



Daca va zic si eu asa , sunt intr-o retea de vreo 60 de persoane legati la o sala de calculatoare , acolo au server si ne impart noua net , FIBRA OPTICA , gye (IMG:/smile.gif) :!:


--------------------

HHB DESIGN AND GRAPHICS
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shewanna
post Dec 30 2003, 05:46 PM
Post #11


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 2,100
Joined: 23-November 03
From: All around baby, all around
Member No.: 95



Asa si ce rata de transfer oferitzi? (IMG:/smile.gif)


--------------------
Rap me tender coz im sensitive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
FireEyes
post Dec 30 2003, 09:20 PM
Post #12


Gazda Voastra
****

Group: Root Admin
Posts: 4,544
Joined: 12-May 03
From: Romania
Member No.: 3



la ce anume te referi shewanna

rata de transfer in retea sau
rata de transfer in internet ?


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shewanna
post Dec 30 2003, 09:53 PM
Post #13


Advanced Member
***

Group: Members
Posts: 2,100
Joined: 23-November 03
From: All around baby, all around
Member No.: 95



download transfer.... eu la aia ma pricep :>
Eu vreau sa ma mut de luna viitoare.. sunt la o retzea care s-a stricat rau de tot! Nici 1k/sec nu am! Si cica initzial era vorba de 10..


--------------------
Rap me tender coz im sensitive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
virus
post Jan 5 2004, 11:56 AM
Post #14


Member
**

Group: Members
Posts: 317
Joined: 15-May 03
From: Cluj-Napoca
Member No.: 11



Rata de transfer e de 100 Mb/secunda pentru cei care au placi de 100, respectiv 10 Mb/secunda pentru cei care au placi de 10..., bineintzeles cu conditzia ca datele sa fie transferate de la placa de 100 la placa de 100...
In internet rata de transfer este in medie: 10-18 Kb/secunda, iar rata maxima 48-50 kb/secunda...
:twisted: :twisted: :twisted:


--------------------
Time pays us only with a cold and silent grave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
virus
post Feb 25 2004, 07:14 AM
Post #15


Member
**

Group: Members
Posts: 317
Joined: 15-May 03
From: Cluj-Napoca
Member No.: 11



Reteaua se extinde...Devenim mai puternici...Yupi-Yupi 8)


--------------------
Time pays us only with a cold and silent grave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreic
post Aug 13 2004, 02:39 AM
Post #16


Member
**

Group: Members
Posts: 314
Joined: 29-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 36



(virus)
Placile Realtek nu functioneaza la parametrii optimi ai unei placi BUNE (3COM, SMC, INTEL, etc)..., iar daca distantza dintre calculatoare e mare 90-100 m gaseste reteaua f.f.greu. Faza e ca isi fac refresul unpicutz mai greu, iar daca reteaua depaseste 10-20 utilizatori efectiv le potzi arunca..., normal ca sunt ieftine..., insa sunt facute ori cu rebuturi, ori cu piese de calitatea 3-4...cam ata ete in mare...
:twisted: :twisted: :twisted:


Realtek 8139 sau asa ceva, cablu 152m ftp, trafic 9 mbytes/sec... 8 sustinut.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Guest__*
post Dec 2 2004, 12:44 PM
Post #17





Guests






Are 125 Calculatoare e construita din Utp(Belden),FTP
Are 2 servere pe Linux ,un router Semnalul internet este primit prin antena Radio si fibra optica
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tor@
post Aug 10 2005, 06:38 AM
Post #18


Newbie
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 10-August 05
From: Iasi
Member No.: 1,591



Realtek 8139 sau asa ceva, cablu 152m ftp, trafic 9 mbytes/sec... 8 sustinut.



o fi man....am si eu un LAN de 100 de calc si un singur lucru recomand.....3COM, Intel........


recomand si Realtek-ul...da de aruncat.....aaaa.....si sa nu zica nimeni nimic de SURECOM placile alea is cele mai proaste care le-am vazut in viatza mea




Love and peace.....and War sometimes
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreic
post Aug 10 2005, 07:01 AM
Post #19


Member
**

Group: Members
Posts: 314
Joined: 29-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 36



Toate placile mai ieftine se fac cu realtek si merg bine, totul e sa fie nimerite la compatibilitate, chipset, transceiver (ala negru) etc. Intreaba pe cei care au retele ca sigur nu au Intel-uri decat 2-3 la 50-100 oameni (IMG:/biggrin.gif) Si apropo, felicitari ca ai redescoperit acest thread dupa 1 an :wink:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blondu
post Aug 17 2005, 11:20 PM
Post #20


Member
**

Group: Members
Posts: 121
Joined: 13-August 04
From: bucharest
Member No.: 390



sa recomand si eu ceva ? am o placa Amd ... care o vede ca hp .. sau ceva de genu` asta.. sunt foarte ieftine ... dar pe unde am pus n`au cazut . iar la retele aeriene ... bagati`va fratilor impamantari ca nu tine altfel , eu am retea de aprox 500 useri in crangasi si e jale la fiecare furtunica (IMG:/sad.gif) ( pe mine ma doare undeva.. am server de net .. sub picioare n`are ce sa`mi arda.. intre sv si calculator (IMG:/tongue.gif) , nu`mi pica netu` .. da la altii ... mie si mila de ei (IMG:/tongue.gif)


--------------------
Take Care !
Go to the top of the page
 
+Quote Post



2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd January 2020 - 02:16 AM