IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Ajutorr!!!!
Fr0sty2010
post May 25 2005, 10:11 AM
Post #1


Newbie
*

Group: Members
Posts: 1
Joined: 25-May 05
Member No.: 897



Salut..am shi eu o dilema....cu care ma confrunt..
Locuiesc intr-un sat de langa Iasi....suntem vro 20-30 utilizatori de PC..care avem acces la internet doar prin dial-up..iar dupa cum stitzi..viteza este foarte mica..shi romtelecomu' te rupe de bani cand vine factura..
Am decis cu totzii sa renuntam la acest tip de conexiune..shi vrem sa facem o retea locala ..pe care ulterior sa o conectam la internet..Mentionez ca acum 3 ani o firma de cablu a racordat toata comuna la sistemul de cabluTV..prindem shi noi vro 20 de posturi(se vad bec..posturile TV..nu sunt probleme)....shi anul trecut trebuia sa aduca shi netul in comuna (instalarea 1.500.000 de persoana<<->>abonamentul urma sa fie de 400mii/luna)dar au renuntat sub pretextul ca toata afacerea ii costau vro 200mil lei...dar am facut un calcul shi in 2 ani ei puteau sa isi scota banii pe afacere...shi le mai ramanea shi bani.In fine..
Azi am trimis shi eu cateva mailuri pe la provideri de net de prin Iasi,am intrebat daca ar putea sa ne ajute,cat ar costa toata afacerea asta..shi astept un raspuns..
Akuma, daca raspunsul lor e negativ...ce alta optiune am avea..merita sa ne apucam sa facem reteaua asta intre noi?Vreu sa spun un lucru care cred eu e greu de depasit...DISTANTA...suntem imprastiatzi totzi pe o distanta de 2km patrati....adika eu impreuna cu 3 utilizatori stam intr-un capat de sat...mai mergi 1 km ..mai gasesti akolo inca vro 10 utilizatori...shi tot asha...e nasol!Am procurat 200m de cablu retea cat6 de la ROMTELECOM(fatemiu lucreaza akolo)de ala destept cu sufa inclusa..e ecranat..am reusit sa il punem pe stalpi akum 4 zile ..shi suntem in retea 4 oameni(cei care stau aproape de mine) ...oare nu o sa avem probleme in timpul unei furtuni?..sa ni se prajeasca oare PC-urile??..Reteaua merge binisor...aseara am tras de pe ODC.cu 4m/s...dar mi-e frica ca s-ar putea praji intr-o zi calculatoarele.....Merita extinsa reteaua? Sa folosim oare placi de retea wireless..pentru a depasi problema distantei?
Cu internetu' cum putem face ca sa racordam reteaua?


Cu stima, Sorin aka BadCrC
Go to the top of the page
 
+Quote Post
butysoft
post May 28 2005, 06:22 PM
Post #2


Newbie
*

Group: Members
Posts: 4
Joined: 28-May 05
Member No.: 918



wireless nu bate decat 2-3 sute de metri si va trebui pus din 200 in doua sunte de metri, plus ca o sa aveti 11MB viteza de transfer sau cel mult 56MB, pune-ti toti bani si luati cabu de tras pe stalpi.

daca o sa bubuie sau nu reteaua la vreo furtuna e un risc pe care trebuie sa il asumati
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tor@
post Aug 10 2005, 05:57 AM
Post #3


Newbie
*

Group: Members
Posts: 5
Joined: 10-August 05
From: Iasi
Member No.: 1,591



scuze..dar ai uitat sa spui din ce sat esti

sunt provider si ma intereseaza locatia(topometria), (adica dealuri, vai, etc)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
virus
post Jul 11 2007, 06:36 PM
Post #4


Member
**

Group: Members
Posts: 317
Joined: 15-May 03
From: Cluj-Napoca
Member No.: 11



Presupun ca in sat exista romtelecom. Incercati o conexiune adsl - s-a ieftinit si primesti in cateva sute de mii cativa Mb/s. Merge acceptabil...


--------------------
Time pays us only with a cold and silent grave.
Go to the top of the page
 
+Quote Post



Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 6th December 2019 - 09:01 PM