IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Am si eu o retea dar nu merge cum trebuie ajutor plz...
blondu
post Aug 14 2004, 12:05 AM
Post #1


Member
**

Group: Members
Posts: 121
Joined: 13-August 04
From: bucharest
Member No.: 390



sunt din bucuresti/crangasi......unde eu am inceput...de la 2 calculatoare legate [eu cu un unchi de la mine din bloc]in retea....si am ajuns la aprox. 300 de calculatoare....dar...nu merge la asha cum vreau eu...adik..erge foarte prost....sa zic 1/2 mb/s e foarte putin nu? cel putin seara cand suntem mai putini merge putin mai bine dar in rest nu......in counter lag...putin dar este si ala...stau sa copiez un film de 700 mb in aprox. 10 chiar si 15 minute alteori ajung si la 20 de minute...intradevar...nu prea ne intelegem...nu suntem deloc uniti adik..de ce spun asta.....pt ca.....majoritatea avem o clasa de ip [10.100.bloc.apartament] dar...unii au internet prin fibra optica si nu au spus sa le dea pe ip de clasa 10.100.x.y si leau dat pe ip de clasa 192.168.0.y dar totushi ei folosesc ...cei care au windows xp.....folosesc 2 clase de ip in acelasi timp..asta cu ip unu la mana...2 la mana......este prb cu WORKGROUP-U....majoritatea avem "CRANGASI" dar altii au:"MSHOME" "WORKGROUP" etc...intrebarea mea care..........aaaaaaaaa...ai idee daca o retea de 300 de calculatoare poate sa mearga bine....defapt...cat de bine poate sa mearga fara server...fara router fara nimik..decat prin swichturi si cabluri utp , stp , ftp , f2tp??chiar e nevoie sa pun un server sau un router ceva?fiind vorba de o retea in linie dreapta...eu ma gandeam sa pun un rooter exact la mijloc...dar acum astept ideeile voastre.....va multumesc.... BLONDU[/b]


--------------------
Take Care !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreicx
post Dec 24 2004, 03:24 AM
Post #2


Member
**

Group: Members
Posts: 11
Joined: 24-December 04
From: Stergeti contul acesta pls.
Member No.: 574



---
ai idee daca o retea de 300 de calculatoare poate sa mearga bine....defapt...cat de bine poate sa mearga fara server...fara router fara nimik..decat prin swichturi si cabluri utp , stp , ftp , f2tp??
---

Nu poate sa mearga bine. Motivul e banal, switchurile level 2 (adica astea normale fara management) au o memorie de mac-uri... care sunt limitate. Cand memoria e depasita, se face paf, devin hub-uri... transmit pe toate porturile ca sa mentina functionarea. Din acel motiv pe toate tronsoanele principale la 2-3 SW-uri trebuie sa fie un switch destept cu management level 3-7 adica un calculator cu linux cu mai multe placi in el, macar 2-3 cat sa faca treaba si daca cumva reteaua e in stea de acolo chiar 6 placi de retea. El se configureaza in asa fel incat sa asigure tranzitul la comun intre grupele de retele, adica sa stie fiecare placa unde trebuie sa trimita informatia ca sa ajunga la locatia dorita, pe ce port fizic samd... mentionez ca asta nu e ruter... lumea care nu se pricepe zice de rutere dar ele sunt inutile in retea normala... lol, ele sunt bune la rutat deci la gateway sau peering nu in interior, pe interioare se pun switchuri cu management.

Am mai vazut ceva "10.100.bloc.apartament"... pai asta nu e o clasa, e o infinitate (IMG:/smile.gif) Iti dai seama ce aiurea e sa calculezi masca retelei ? Ca nu mai e 255 la penultimul...

:wink:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blondu
post Dec 24 2004, 04:49 AM
Post #3


Member
**

Group: Members
Posts: 121
Joined: 13-August 04
From: bucharest
Member No.: 390



....sa stii ca nu ar fi rea ideea ta... cu acel server de linux ... la noi in retea... cam tarziu miam dat seama...ca noi nu suntem unititi .....habar nu ai cat ar trebui sa astept sa strang de la toti cate 10 sau 20 mii lei .. pt a cumpara si a pune la punct acest server ...eu miam dat seama cam tarziu de ce fel de oameni am in retea... noi nu suntem uniti ... e ...moentan..pe ea poti sa joci un joc... pe hubu local de dc++ poti sa dw de la unu la altu cu cativa mb bunicei ... macar bine ca e si asta... ar putea fi si mai bine... dar ... asta e daca nu se poate... oricum .. eu iti multumesc.. pt raspuns ...(IMG:/tongue.gif) acum ... vreau sa te mai intreb ceva.......care e valabil pt toata lumea ce va citi acest mesaj .... : eu acum am 2 retele....reteaua veche... si reteaua unei firme noi venite in cartier ... adik ..asta veche de 400 calc... si cea a firmei info-gate care sunt si ei vreo 1200 calc. ... vreau un program cu care sa fac bridge connection pe win xp ... caci .... eu am facut bridge din windows.. ca ai acolo o optiune.. si... emre totul bine...numai ca serverele de jocuri ... (exemplu Counter-Strike) nu le vad... daca aveti idee un nume de program .. va rog sa imi lasati un msg acici ! ... Multumesc ....si Sarbatori Fericite !


--------------------
Take Care !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreic
post Feb 16 2005, 03:45 AM
Post #4


Member
**

Group: Members
Posts: 314
Joined: 29-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 36



Revin, ideea este ce fel de bridge doresti ? Iti dai seama ca aia au clase diferite si nu se pot ruta... poate doar in DC sa mearga.
Caz in care trebuie sa ai NAT nu bridge, astfel incat voi sa accesati prin NAT InfoGate-ul... (asta daca permit si iei (IMG:/laugh.gif) )
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blondu
post Mar 29 2005, 02:30 AM
Post #5


Member
**

Group: Members
Posts: 121
Joined: 13-August 04
From: bucharest
Member No.: 390



da.... am inteles... oricum ... am ajuns dusmani .. reteaua mea " crangasi-network" cu firma " info-gate " nu s afacem niciodata nimik impreuna ... asta e .... (IMG:/tongue.gif)


--------------------
Take Care !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreic
post Mar 29 2005, 03:24 AM
Post #6


Member
**

Group: Members
Posts: 314
Joined: 29-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 36



E, se mai intampla... (IMG:/smile.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blondu
post Mar 29 2005, 03:26 AM
Post #7


Member
**

Group: Members
Posts: 121
Joined: 13-August 04
From: bucharest
Member No.: 390



dar... tu ..de unde stii ?? stai in crangasi ?? ai vreo legatura cu firma info-gate ??


--------------------
Take Care !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreic
post Mar 29 2005, 03:34 AM
Post #8


Member
**

Group: Members
Posts: 314
Joined: 29-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 36



Nope nu am legaturi cu iei dar e o situatie de tantar vs armasar daca ma intelegi (IMG:/smile.gif)

Dar cand ai spus ca <reteaua mea " crangasi-network" cu firma " info-gate " nu s afacem niciodata nimik impreuna > imediat m-am gandit... cum adica sa faci "afaceri" cu iei... normal ca iei iau totul ca asta inseamna buisness... se dau bine, si iau clientii (IMG:/laugh.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
andreic
post Apr 18 2005, 10:30 PM
Post #9


Member
**

Group: Members
Posts: 314
Joined: 29-May 03
From: Bucuresti
Member No.: 36



Si evident sa nu uitam de posibilitatea banarii tale de pe forum pentru spam :wink:
Go to the top of the page
 
+Quote Post
blondu
post Apr 18 2005, 10:35 PM
Post #10


Member
**

Group: Members
Posts: 121
Joined: 13-August 04
From: bucharest
Member No.: 390



oricum nu cred aceasta chestie... si nu inteleg de ce ... sa trimiti la 6 adrese diferite... nu iti statea tie bine cu 60.000 lei ... de ce vrei decat 10.000 ? (IMG:/smile.gif) )) aiurea..


--------------------
Take Care !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mih
post Apr 19 2005, 07:17 AM
Post #11


Newbie
*

Group: Members
Posts: 2
Joined: 19-April 05
Member No.: 746



(blondu)
sunt din bucuresti/crangasi......unde eu am inceput...de la 2 calculatoare legate [eu cu un unchi de la mine din bloc]in retea....si am ajuns la aprox. 300 de calculatoareBLONDU[/b]




La tine in scara este kilometrul 0 al retelei ? (IMG:/tongue.gif) (IMG:/tongue.gif) (IMG:/biggrin.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post



Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 8th December 2019 - 11:54 PM