Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Coranul!
Cafeneaua Itbox > Credinta si Spiritualitate > Credinta
marius
despre biblie, am tot vazut cat de manipulatorie este, si cat de manipulati suntem unii, dar despre Coran ce mai putem spune?
In Coran se mentioneaza clar ura impotriva evreilor, si exploatarea femeilor de catre barbati,....
Putem oare sa comparam aceste 2 cartzulii,....????
Pai nu! In biblie ni se spune despre pace, intelegere,....
pe cand in Coran, doar reintregire si razbunare.....
Este Coranul o "manipulare" sau nu? Este islamul o arma periculoasa sau nu?
Mai sus se amintea despre neregulile pe care le-a facut biserica,inspirata (mai mult sau mai putin din biblie) dar despre mesajul Coranului ce parere avetzi?
zozolina
"Lupta-te cu cei care nu cred nici in Alah, nici in Judecata de Apoi, si care nu se tin de ce a interzis Alah si profetul Sau, nici nu socotesc adevarata Religia cea Adevarata, pana cand nu platesc Jizya (birul) cu supunere bucuroasa si se simt ingenunhiati" (Coran 9:29)?. Inchipuieste-ti ca Vestul ar fi decis sa aplice aceste ?invataturi? ale Coranului pe muslumani. Ce-ai zice daca acest ?blestemat Vest? ti-ar impune o amenda ca esti musulman si te-ar face sa te simti ?ingenunchiat si cu supunere bucuroasa?. Jizya nu este si nu a fost niciodata ceva simbolic asa cum apologetii islamului striga cat ii tin gurile astazi. Profetul a pretins JUMATATE din veniturile evreilor Keibarului dupa ce a ucis toti barbatii. Aceasta taxa era deci impusa batranilor, copiilor si femeilor urate care nu meritau sa fie luate ca scalvi si astfel ramaneau in comunitatea cucerita.
zozolina
Coranul cere musulmanilor sa omoare necredinciosii ori de cate ori ii prinde (Coran 2:191), sa omoare si sa se poarte brutal cu ei (Coran 9:123 ), sa-i macelareasca (Coran 9:5 ), sa se razboiasca cu ei (Coran 8:65 ); Coranul ia libertatea de credinta intregii umanitati afirmand clar ca nu poate fi acceptata nici o alta religie decat Islamul (Coran 3:85). Ii trimite pe cei care nu cred Coranul in iad, ii numeste najii (murdari, impuri) (Coran 9:28), si aproba abuzul marital (Coran 4:34). Ordona credinciosilor sai sa se razboiasca cu necredinciosii pana nu mai ramane nici o alta religie decat islamul (Coran 2:193). Zice ca necredinciosii merg direct in iad unde vor fi obligati sa bea apa fiarta (Coran 14:17), cere musulmanilor sa macelareasca sau sa crucifice, sau sa taie mainile si picioarele necredinciosilor, ca acestia sa fie alungati din tara cu ocara si ca ?acestia vor fi aspru pedepsiti in lumea de apoi? (Coran 5:34). Ca necredinciosilor le vor fi croite ?haine de foc si apa fiarta le va fi turnata in cap, tot ce le este in mate si pielea le va fi topita si vor fi chinuiti cu fiare sub forma de carlige (Coran 22:9). Coranul interzice muslumanilor sa se imprieteneasca cu un necredincios chiar daca acesta este tatal sau fratele acestuia (Coran 22: 9, 3: 28). Coranul cere musulmanilor sa se lupte din greu impotriva necredinciosilor, pentru ca acestia sunt ai iadului (Coran 66: 9). ?Sfantul? profet cerea discipolilor sai sa ?taie capetele necredinciosilor?, iar dupa ce fac un mare macel printre ei, sa-i lege bine pe cei care supravietuiesc (Coran 47: 4). Cat despre femei, cartea lui Alah zice ca ele sunt inferioare barbatilor si sotii lor au voie sa le biciuiasca si sa le pedepseasca daca le gasesc neascultatoare (Coran 4:34).
marius
deci pana la urma........ tot mai buna e biblia... laugh.gif tongue.gif laugh.gif
marius
zozolina, bag bine de seama caci citatele respective sunt din ceea ce doar islamul numeste Coran! Totusi caile Coranului sunt profunde si traducerile lui variaza de la un popor la altul!
Sunt popoare arabe care au luat din Coran chiar si partile bune , stiai?
zozolina
pai islamul asta si e, si cartea lor de temelie e Coranul. Vorbesc toti aceeasi limba, desi in dialecte diferite iar Coranul e acelasi, cum l-a dictat Mohammed in crizele lui de epilepsie. Eu n-am comentat scrierile, am doat pur si simplu niste citate. ramane la latitudinea voastra sa-l discutati si sa argumentati :wink:
Nici eu nu faceam aluzii, zozolin-o, doar incercam sa explic cum ca Coranul e unul singur , iar popoarele arabe, l-au divizat in ....."cum au crezut ei" mai cu folos, deoarece , are si pozitiv. Islamul, de exemplu, pe care il intalnim in Occidentul Apropiat, se diferentiaza de Islamul din Europa, si ca atare vezi Turcia, un popor care lupta impotriva terorismului, fata de Irak sau ..... Cartea lor de temelie e insasi Coranul, doar ca unii au inclinatii spre partea buna sau invers!
Topicul fuse- un apropos` la cei care mentionau in topicurile precedente, cum ca Biblia e manipulare!
astept pareri!
marius
oopss! mesajul de mai sus ... e al meu!
zozolina
religia in sine e manipulatoare, dintr-un punct de vedere sau altul smile.gif
marius
aici pari sa ai dreptate doar in cazul celor care pot fi manipulati cu chestii de genul " la inceput EL a creat pamantul"!
zozolina
remember "procesul maimutselor"? laugh.gif
pentruunurs@yahoo.com
450 de oi faceti dragoste nu razboi!!!!!
lee_kior
nu shtiu la ce curent subscrii tu Marius, dar cred ca daca nu eshti manipulabil inseamna ca impartasheshti punctul de vedere darwinist... shi ma gandersc ca eshti ateu... greshesc?
marius
Intradevar , gresesti!(p.s.Din motive personale.... ..port la gat un crucifix!)
lee_kior
mea culpa!
Anne
Fiecare neam are un calauzitor" (13, Surat Ar-Ra. d: 7).
nu putem stii care este mai aproape de adevar , Coranul sau Biblia , nu putem stii nimic sigur , ramane sa descoperim fiecare propriul nostru adevar . in plus daca ar fi adevar numai intr-o parte ar fi tare nedreapta balanta de la inceput , fiecaruia dintre noi i se spune ca a lui credinta este cea buna .
Seela
Stiati ca
Coranul este prima carte din lume care le-a dat femeilor drepturi? cu multe secole inainte de miscarile pentru drepturile femeilor, aceasta carte specifica dreptul la proprietate, mostenire, dreptul la zestre din partea viiotrului sot etc
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2020 Invision Power Services, Inc.
Ziare : Anunturi : Reviste : Jocuri online in tehnologie flash : Radio online din romania si pe genuri muzicale, manele, populara, dance, petrecere, tehno