Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Personalitate, aptitudini, abilitati
Cafeneaua Itbox > Credinta si Spiritualitate > Psihologie
Pages: 1, 2, 3
tzuncu
buna, sunt laura si as vrea sa va propun un chestionar de interese profesionale din interpretarea caruia veti afla ce tipuri de ocupatii vi se potrivesc si care nu sunt pentru dumneavoastra...proiectul face parte din lucrarea mea de licenta (am nevoie de 500 de chestionare completate), deci ma ajutati si voi, iar eu o sa va trimit raspunsurile. mailul meu este : tzuncu@yahoo.co.uk. astept mailurile voastre pt a va trimite chestionarul. va multumesc! :roll:
Sweety
da io sunt mare
tzuncu
nu-i nimic...asa sa vezi daca ti se potriveste ce ti-ai ales biggrin.gif, pls? :roll:
maybe
dar poate nu sti si ce meserie ti se potriveste smile.gif
cred ca io am sa probez tongue.gif
tzuncu
(maybe)
dar poate nu sti si ce meserie ti se potriveste smile.gif
cred ca io am sa probez tongue.gifintru totu' deacord! :wink:
Sweety
adica ti-a venit ideea asta cu jobul de vis de la siturile de matrimoniale in alea in care zice gaseste-ti partenerul de vis?deci cred ca jobul meu se potriveste cu personalitatea mea complexa :roll: webdesignul include multa logica si sunt o adevarata sursa de imaginatie laugh.gif
tzuncu
nu mi-a venit ideea asa din senin, sau de pe alte situri, sunt studenta la psihologie si pe asta se bazeaza lucrarea mea de licenta, ma rog, ideea de la care plec, si anume felul in care aptitudinile...nu personalitatea, se potrivesc cu meseria ta, pe care o ai ales-o deja sau la care te gandesti pe viitor
maybe
(tzuncu)
ma rog, ideea de la care plec, si anume felul in care aptitudinile...nu personalitatea, se potrivesc cu meseria ta, pe care o ai ales-o deja sau la care te gandesti pe viitoreeeei, cum asa?
m-am obisnuit sa cred ca abilitatile individuale sunt de fapt o reflectare a personalitatii fiecaruia dintre noi

so, lumineaza-ma , de ce desparti cele doua notiuni ? (aptitudini si personalitate)
tzuncu
personalitatea poate sa reflecte unele abilitati ale persoanei dar in nici un caz nu se rezuma la acestea, deci nu se poate pune semnul = intre cele doua notiuni. abilitatile sunt niste insusiri psihice pe care le putem mosteni sau invata pe parcursul vietii care duc la indeplinirea cu succes a unor sarcini, de exemplu. personalitatea este mult mai complexa, este ceea ce caracterizeaza o persoana , ceea ce ne face diferiti unii de altii. aptitudinile reprezinta in mare ceea ce sti sa faci si personalitatea, tot in mare...ceea ce esti...sper ca te-am lamurit :wink:
Sweety
io ma intreb daca esti sigura de ce spui :roll:
maybe
(tzuncu)
personalitatea poate sa reflecte unele abilitati ale persoanei dar in nici un caz nu se rezuma la acestea, deci nu se poate pune semnul = intre cele doua notiuni :wink:


chiar nu am pus egalitate intre ele

doar am vrut sa cred ca fara sa tinem cont de personalitate ne alegem meseria dejaba

nu-mi imaginez un coleric pe post de neurochirurg si nici un melancolic pilot de formula 1

(adica,pot fi asezati acolo, dar nu cu randament ori satisfactii profesionale, personale, etc etc)
tzuncu
cred ca nu m-ati inteles pt ca nu stiti ce inseamna personalitate...tu te referi aici la temperament...nu la personalitate, si nimeni nu e doar coleric sau numai melancolic...toti suntem un"mixt up" daca imi permiti exprimarea.
ValiSS
Ho ho hooo... dragi mosului. Iaca belea. Trimite-l pe privat, ca mi-e lene sa trimit eu (si-asa nu stiu sa-l folosesc). Daca ma faci vanzator la aprozar o sa te ignor.
marius
Laura,daca aptitudinile sunt ele fie insusiri fie ereditare , in mare parte ele avand de fapt acelasi factor comun ,"personalitatea", nu vad dc nu poti fi de acord cu reflectarea de mai sus a lui maybe???? unde spunea citez
m-am obisnuit sa cred ca abilitatile individuale sunt de fapt o reflectare a personalitatii fiecaruia dintre noi
din moment ce atat personalitatea cat si aptitudinile sunt sau se definesc ca fiind caracteristice de individualitate sau de "originalitate" , particularitati individuale.... ????????
Din moment ce atat temperamentul (vezi faza coleric, melamcolic) cat si aptitudinile sunt trasaturi de baza ale "personalitatii", atunci permite-mi sa completez acolo unde afirmi
personalitatea poate sa reflecte unele abilitati ale persoanei dar in nici un caz nu se rezuma la acestea,
cu "personalitatea chiar reflecta unele abilitati", in special acolo unde abilitatile, temperamentul, caracterul si aptitudinile au ajutat la dezvoltarea sau mai bine zis etalarea acelei personalitati si alta completarea acolo unde spui
aptitudinile reprezinta in mare ceea ce sti sa faci si personalitatea, tot in mare...ceea ce esti...
cu aptitudinile reprezinta in mare ceea ce sti sa faci si personalitatea, tot in mare...ceea ce esti... atunci cand faci caci nu poti fi caracterizat fara a te etala :wink: desfasura :wink: ,..... si intr-un final cred ca poate tu esti cea care nu ai inteles expresia lui maybe inainte ca noi sa nu intelegem ce e aia "personalitate"
Si ce ar fi daca inainte sa ajungeti sa va tutuiti, am incerca cu totii sa dezvoltam aceste "particularitati" rezumandu-ne doar la titlul topicului ...sau dc nu sa mutam acest topic la "Psihologie"????

apropos,
ma rog, ideea de la care plec, si anume felul in care aptitudinile...nu personalitatea, se potrivesc cu meseria ta, pe care o ai ales-o deja sau la care te gandesti pe viitor
Esti de acord cu faptul ca in general orice meseria ajuta la dezvoltarea insusirilor psihice (aptitudinilor) chiar si in cazul in care talentul ar optiona pt o alta meserie???? Posibil ca personalitatea sa fie cea care opteaza in alegerea unei meserii??
marius
(ValiSS)
Ho ho hooo... dragi mosului. Iaca belea. Trimite-l pe privat, ca mi-e lene sa trimit eu (si-asa nu stiu sa-l folosesc). Daca ma faci vanzator la aprozar o sa te ignor.

Posibil ca tu sa fii la aprozar si sa iti irosesti talentul ??
Posibil ca personalitatea sa nu fie de acord cu aptitudinile tale?? (iaca o alta intrebare pt laura)

ValiSS, trimite-mi mie chestionarul ei si raspund eu in locul tau completand cu "particularitatile" mele,...insa la urma sa stii ca meseria care ti se potriveste este "vanzator de tara" laugh.gif laugh.gif laugh.gif
maybe
(tzuncu)
cred ca nu m-ati inteles pt ca nu stiti ce inseamna personalitate....


intr-adevar nu stiu o definitie clara si unanim acceptata a conceptului

dar pot sa te asigur ca pana azi, am considerat temperamentul ca fiind cea mai dinamica, generala si usor accesibila (noua,nespecialistilor :roll: ) particularitate a personalitatii

acum...om vedea :wink:
tzuncu
personalitatea fiind "o chestie" foarte complexa este foarte adevarat ca include si aptitudinile unei persoane.
APTITUDINE= Însuşire psihică individuală care condiţionează îndeplinirea în bune condiţii a unei munci, a unei acţiuni;

degeaba ai tu o personalitate inclinata spre artistic, esti visator/oare, iti place sa citesti, sa te identifici cu personajele sa asculti muzica, sa mergi la expozitii de arta daca nu ai abilitatile necesare sa canti, pictezi, sa joci teatru, etc...deci nu poti sa-ti alegi o cariera in acest sens...nu ai talent.

"din moment ce atat personalitatea cat si aptitudinile sunt sau se definesc ca fiind caracteristice de individualitate sau de "originalitate" , particularitati individuale.... ???????? "

din fraza asta nu inteleg nimic...e ca si cum ai spune ca aragazul si bucataria sunt aceleasi lucruri doar pentru ca sunt componentele aceluia concept: casa. acelasi lucru se intampla si aici, aptitudinile sunt o parte a personalitatii (aragazul e o parte a bucatariei)...sunt doua chestii complet diferite din punct de vedere prisologic...degeaba au aceeasi origine daca nu fac acelasi lucru ...

"Din moment ce atat temperamentul (vezi faza coleric, melamcolic) cat si aptitudinile sunt trasaturi de baza ale "personalitatii" temperamentul este mai degraba un fel de manifestare a personalitatii, felul in care ne-o manifestam din anumite puncte de vedere...cel al energiei, intensitatii , rapiditatii proceselor psihice.

sunt de acord cu remarca ta...am vrut sa subliniez altceva si am spus poate sa...in loc sa spun intotdeauna reflecta...

"apropos,
Esti de acord cu faptul ca in general orice meseria ajuta la dezvoltarea insusirilor psihice (aptitudinilor) chiar si in cazul in care talentul ar optiona pt o alta meserie???? "

nu inteleg mare lucru nici din aceasta fraza in ciuda faptului ca am recitito de multe ori...ideea e ca talentul este defapt o forma superioara de manifestare a aptitudinilor...si parerea mea este ca e mai usor sa-ti faci o lista cu meseriile care ti se potrivesti dupa ce ti-ai cantarit foarte bine abilitatile, nu sa mergi la un serivici si sa vezi dupa aceea daca "meseria ajuta la dezvoltarea insusirilor psihice (aptitudinilor)".

"Posibil ca personalitatea sa fie cea care opteaza in alegerea unei meserii??"
...bineinteles, pe baza aptitudinilor pe care le ai...care sunt incluse in mult mai complexa personalitate...
maybe
smile.gif ai cazut in capcana de a analiza punctual intrebarile/afirmatiile lui marius

ai sa vezi, cu timpul, talentul/aptitudinea asta, numai el o are pe-aci (scontand si pe un eventual succes :wink: )

so, ce-ar fi sa ne prezinti o definitie a personalitatii pe intelesul nostru tongue.gif

"chestia"...nu ma multumeste :?

si consideram asta un nou punct de plecare :wink:
tzuncu
marius sustinea afirmatiile voastre asa ca am crezut ca o sa va lamuresc si pe voi cu explicatiile date acolo. oricum..
personalitatea este un sistem bio-psiho-social care se constituie fundamental in conditiile existentei si activitatii din primele etape ale dezvoltarii individului in societate...deci nu poate fi definita decat ca un intreg care cuprinde mai multe sisteme, de exemplu: temperamentu este latura dinamoco-energetica a personalitatii, , aptitudinile- latura instrumental-operationala, caracterul -latura relational-valorica.
ideea e ca nu am venit aici sa dau meditatii de psihologie, sa fac pe profesoara cu voi... am venit cu o idee interesanta, zic eu...aveam nevoie de ajutorul vostru pt a strange cat mai multe chestionare pt lucrarea de licenta si era interesant pt voi sa aflati cam ce vi se potriveste...dar se pare ca sunteti mai pusi pe cearta si dezbateri decat mi-am inchipui eu...my bad!
maybe
(tzuncu)
...deci nu poate fi definita decat ca un intreg.... sunteti mai pusi pe cearta si dezbateri decat mi-am inchipui eu...my bad!


smile.gif pai...intregul asta a fost sustinut de fapt, in tot ce-am spus noi tongue.gif

si suntem intr-adevar pusi pe dezbateri, dar nu si pe cearta :wink:

ca viitor psiholog, te-ai cam grabit sa ne cataloghezi :wink:
tzuncu
":) pai...intregul asta a fost sustinut de fapt, in tot ce-am spus noi tongue.gif "

bineinteles...voi aveti dreptate!"ca viitor psiholog, te-ai cam grabit sa ne cataloghezi"

si cum anume v-am catalogat? faptul ca v-am spus ca nu stiti ce inseamna personalitate cred ca am demonstrat...ma rog...
maybe
laugh.gif laugh.gif laugh.gif catalogarea

nicidecum nu ma refeream la ....asa, cum ca nu stim nimic despre personalitate :wink:

dar ai crezut ca suntem pusi pe hartza /cearta tongue.gif

te-ai inselat

si ca dovada
repet invitatia lui marius de a ne muta la alte topicuri specifice preocuparilor tale

hai sa vedem, le gasesti? (topicurile, la ele ma refer :wink: )

io as fi incantata sa mai aflu cate ceva despre mine tongue.gif
ValiSS
Cu toate ca mi-e groaza sa mai aflu ceva despre mine, incerc totusi! Tzutzulica, nu ne lasa! laugh.gif
tzuncu
(ValiSS)
Cu toate ca mi-e groaza sa mai aflu ceva despre mine, incerc totusi! Tzutzulica, nu ne lasa! laugh.gif

nu va las dar nu eu am inceput discutia despre psihologie pura , voi m-ati provocat, topicul era despre chestionar. ValiSS ti-am trimis chestionarul.
Sweety
:roll: sa nu imi zici ca tu faci cu placere si depui un efort de 100% in ceva care nu iti place care nu ti se potriveste si care nu te atrage doar pt ca ai abilitate si aptitudine.

Poti sa fii tu bun cat ai vrea la desen sa zicem atat timp cat nu te "atrage" desenul nu faci cu satisfactie desenul
tzuncu
(Sweety)
:roll: sa nu imi zici ca tu faci cu placere si depui un efort de 100% in ceva care nu iti place care nu ti se potriveste si care nu te atrage doar pt ca ai abilitate si aptitudine.

Poti sa fii tu bun cat ai vrea la desen sa zicem atat timp cat nu te "atrage" desenul nu faci cu satisfactie desenul


mi se pare un pic ciudata afirmatia ta...nu prea inteleg unde vrei sa bati.
nu te trezesti pur si simplu cu abilitatile astea...le dezvolti, le intaresti chiar daca te nasti cu o voce buna daca nu o lucrezi, o antrenezi nu ai cum sa sti sa canti...iar daca nu te intereseaza sa devii cantareata ramai cu ce ai mostenit si nu materializezi presupusa abilitate mostenita pe calea genetica. nu te obliga nimeni sa-ti folosesti abilitatile daca tu nu vrei...
maybe
vezi tu, laura, dintre toate valentele personalitatii, io zic invers decat tine: exact abilitatile (depistate la un moment dat in educatia fiecaruia) pot fi impinse pana la perfectiune, prin studiu si munca, ambitie, presiune, etc.

dar fara pasiune/placere nu poti simti victoria

e doar o misiune indeplinita si-atat

(si chiar nu glumesc)
tzuncu
(maybe)
vezi tu, laura, dintre toate valentele personalitatii, io zic invers decat tine: exact abilitatile (depistate la un moment dat in educatia fiecaruia) pot fi impinse pana la perfectiune, prin studiu si munca, ambitie, presiune, etc.


dar fara pasiune/placere nu poti simti victoria

e doar o misiune indeplinita si-atat

(si chiar nu glumesc)


si eu zic exact ca si tine, nu vad nici o diferenta...zici ca vb limbi diferite...exact la fel am zis si eu ca abilitatile sunt parte din personalitatea noastra, ca pot si descoperite , dezvoltate si invatate si ca ne ajuta in munca de zi cu zi daca stim sa le folosim si punem pasiune in ceea ce facem...in sfarsit la un numitor comun...exact asta am sustinut in mesajele mele de pana acum.
ValiSS
Cand ma fac mare vreau sa ma fac mireasa! laugh.gif
tzuncu
(ValiSS)
Cand ma fac mare vreau sa ma fac mireasa! laugh.gif

hai ca ti se potriveste cu codul care ti-a iesit la chestionar... :wink:
maybe
(tzuncu)
si eu zic exact ca si tine, nu vad nici o diferenta...


smile.gif mda, trebuia sa-ti cer din prima chestionarul si nu ne mai..."certam" :wink:

so, o sa ma scoti veterinar? :?
tzuncu
nu le manuiesc decat la cererea celui care le completeaza :twisted: asa ca il astept completat si mai vedem :study:
Sweety
care e baza chestionarelor tale? :roll:
marius
[quote=laura][quote=marius]Esti de acord cu faptul ca in general orice meseria ajuta la dezvoltarea insusirilor psihice (aptitudinilor) chiar si in cazul in care talentul ar optiona pt o alta meserie???? " [/quote]

nu inteleg mare lucru nici din aceasta fraza in ciuda faptului ca am recitito de multe ori...ideea e ca talentul este defapt o forma superioara de manifestare a aptitudinilor...si parerea mea este ca e mai usor sa-ti faci o lista cu meseriile care ti se potrivesti dupa ce ti-ai cantarit foarte bine abilitatile, nu sa mergi la un serivici si sa vezi dupa aceea daca "meseria ajuta la dezvoltarea insusirilor psihice (aptitudinilor)"[/quote]
Gresesti!
Mai intai ca era o intrebare si nu o afirmatie atat de subiectiva cum o transpui tu
Apoi trebuie sa accepti ca oamenii constientizeaza aportul benefic adus de o activitate , ocupatie, abia dupa acumularea unei anumite experiente sau dupa obtinerea unui anume rezultat pozitiv iar pt a ajunge sa concretizezi si sa optezi pt intocmirea acelei liste de care vorbesti, este nevoie de practica in cateva domenii
Dupa ce anumite criterii poti intocmi acea lista din moment ce nu stii ce ti se potriveste si ce nu?? Pe ce te sprijini atunci cand iti cantaresti abilitatile?? Te trezesti asa din senin in clasa a 10-12 cu capacitatea de a coordona o activitate manageriala fara ca macar sa ai cunostiinte a ce inseamna colectiv de munca, coordonare,etc etc????

Aptitudinile sunt solicitate atunci cand individul se afla in fata unei activitati ce trebuie sa o finalizeze Aptitudinile primesc impuls si se dezvolta atunci cand prestatia este incununata cu success (chiar si insuccesul ajuta atunci cand se constientizeaza efectul autocorectarii)
In afara de aptitudinile ereditare mai exista alte cateva pe care suntem obligati sa le deprindem prin practica, actiune,..aport…Chiar si cele ereditare, fara o anumita educatie raman irelevante cum este cazul memoriei, abilitatii.., aptitudini care nu se evidentiaza fara o anumita educatie nativa sau profesionala. Pt ati restructura aptitudinile, este nevoie de o continua evolutie si acumulare
[quote=laura][quote=marius]Esti de acord cu faptul ca in general orice meseria ajuta la dezvoltarea insusirilor psihice (aptitudinilor) chiar si in cazul in care talentul ar optiona pt o alta meserie???? " [/quote]

nu inteleg mare lucru nici din aceasta fraza in ciuda faptului ca am recitito de multe ori...[/quote]Doar ai recitito, crede-ma
Cu alte cuvinte ar suna cam asa "esti de accord cu faptul ca in general orice meserie are particularitati specifice care pot angrena aptitudinile oricarui individ, chiar si in cazul celor cu alte vocatii, inclinatii??????"
[quote]nu te trezesti pur si simplu cu abilitatile astea...le dezvolti, le intaresti[/quote]
Daca asta de mai sus e afirmatia ta...atunci te contrazici singura cand [quote]parerea mea este ca e mai usor sa-ti faci o lista cu meseriile care ti se potrivesti dupa ce ti-ai cantarit foarte bine abilitatile, nu sa mergi la un serivici si sa vezi dupa aceea daca "meseria ajuta la dezvoltarea insusirilor psihice (aptitudinilor)"[/quote]

[quote][quote]"Posibil ca personalitatea sa fie cea care opteaza in alegerea unei meserii??" [/quote]
...bineinteles, pe baza aptitudinilor pe care le ai...care sunt incluse in mult mai complexa personalitate...[/quote]
Daca asta este raspunsul tau…atunci iar ma faci sa cred ca uneori chiar te corectezi cand spui [quote]ideea de la care plec, si anume felul in care aptitudinile...nu personalitatea, se potrivesc cu meseria ta,[/quote]
Mai sus ai fost deacord cu faptul ca ea opteaza....Iar ma iei cu bucataria si aragazul
Pers da-mi voie sa completez cu "personalitatea este care care decide si nu aptitudinea, deci ea este cea care trebuie sa se potriveasca ".... Ca o fi ea formata si deprinsa si etc etc , iar ajungem la bucatarie
So, cum spui tu, numai sa fie bine si sa nu mai vii cu chestii de genul [quote]dar se pare ca sunteti mai pusi pe cearta si dezbateri decat mi-am inchipui eu.[/quote]
[quote]aveam nevoie de ajutorul vostru pt a strange cat mai multe chestionare[/quote]Intocmai insa trebuie san e demonstrezi ca meriti ajutorul nostru sau cel putin in functie de cine esti si ceea ce stii sa faci ne vom da seama daca se merita incercat chestionarul

Pana la urma ma bucur ca ati inceput sa va intelegeti

N-om fi stiind ce e aia personalitate, bine caci macar o avem biggrin.gif
marius
personalitatea este un sistem bio-psiho-social care se constituie fundamental in conditiile existentei si activitatii din primele etape ale dezvoltarii individului in societate...deci nu poate fi definita decat ca un intreg care cuprinde mai multe sisteme, de exemplu: temperamentu este latura dinamoco-energetica a personalitatii, , aptitudinile- latura instrumental-operationala, caracterul -latura relational-valorica.

Tot ce ai scris mai sus, ai copiat din acest link, http://www.referat-scoala.com/referat/drep...TITUDINILOR.php
sau cei care au postat acolo te-au copiat pe tine??

Pana la urma .... cine ce raspunsuri a primit???
Sweety, raspunsul pe care il vei primi tu,... cred ca il stii deja "vanzatoare de tara" si la tine laugh.gif laugh.gif laugh.gif
maybe si ea.... i se potriveste sa fie "pensionara" laugh.gif

Pana la urma cred ca va trebui sa il trimiti si mie
biggrin.gif biggrin.gif
maybe
(Sweety)
care e baza chestionarelor tale? :roll:


am voie sa raspund io? :wink:
tzuncu
am inteles ideea ta marius..nu mai vreau sa o comentez, am citit cu atentie ce ai scris...este punctul tau de vedere, si pana la urma nu este foarte diferit de al meu. ideea mea era simpla, testeaza-ti abilitatile si interesele profesionale pt a putea vedea in ce domeniu te integrezi mai bine. se poate si invers...adica varianta ta, incerci mai multe joburi, iti testezi abilitatile, ti le dezvolti la locul de munca...eu asta am inteles din ce ai spus tu, asa mai pe scurt. deci se poate si asa si asa, alegerea este a fiecaruia. cei care au incercat...si ValiSS poate sa confirme ca i-am trimis interpretarea...li s-a potrivit profilul cu ceea ce faceau ei deja, deci testati daca vreti..

si pt sweety...nu sunt chestionarele mele, altii mai destepti le-au facut, unu dintre ei se numeste John Holland si este unul dintre cei ma importanti cercetatori care au studiat interesele profesionale si cariera.
maybe
pe de alta parte, laura, cred ca putini dintre noi am facut mai intai testele astea despre care spui tu

in general inca alegem instinctiv (si nu intotdeauna rau :wink: )
maybe
(marius)
Pana la urma .... cine ce raspunsuri a primit???
Sweety, raspunsul pe care il vei primi tu,... cred ca il stii deja "vanzatoare de tara" si la tine laugh.gif laugh.gif laugh.gif
maybe si ea.... i se potriveste sa fie "pensionara" laugh.gif Pana la urma cred ca va trebui sa il trimiti si mie biggrin.gif biggrin.gif


:? laura, lui marius trimite-i un test de... perspicacitate, te rog io :wink:
ValiSS
Sa n-ai incredere in el. O sa gugaleasca pana o sa dea raspunsurile alea bune si noi o sa ne simtim prost laugh.gif
marius
Laura astept chestionarul tau

Dc nu am incerca sa il facem aici cu totii????
Sa da-m raspunsuri di-n prima fara gugulareala ? laugh.gif
Mey de unde ti-a iesit gugularitul??? laugh.gif laugh.gif laugh.gif
tzuncu
(maybe)
pe de alta parte, laura, cred ca putini dintre noi am facut mai intai testele astea despre care spui tu

in general inca alegem instinctiv (si nu intotdeauna rau :wink: )bineinteles, pt ca psihologii scolari, cei care ar trebui sa se ocupe cu testarea si sa stea la dispozitia absolventilor de liceu mai ales , lipsesc la noi in tara cu desavarsire...ce am propus eu esta o alternativa , una fericita , zic eu. nu am spus ca asa se face ci ca ar fi de preferat sa se faca. in alte tari din vest si mai ales dinstate se practica foarte des chestia asta...
maybe
stiu sistemul din ....alte zari

si mai stiu ce revoltata am fost /si sunt, pentru copiii trimisi in clasa a cincea spre profesionale si care aveau de fapt minte brici

foarte greu au ajuns mai tarziu la liceu

(sorry, cred ca am fost off topic, si chiar ma-ntreb oare unde ar trebui sa transferam discutiile astea?)

si chiar nu vreau sa crezi ca nu agreez psihologii :wink:
tzuncu
dar te inteleg perfect ...e frustrant cum se deruleaza lucrurile astea la noi...

marius am nevoie de mailul tau pt a trimite chestionarul...nu fac discriminari :victorie: ...poti sa-l trimiti pe private.
maybe
tocmai ca nu vorbeam de.."la noi" :wink:
tzuncu
eu ma refeream cat de multa nevoie este de psihologi in scoli si licee si cate greseli se fac si la noi, de exemplu cei supradotati nu sunt in nici un fel stimulati. din pacate profesorii si invatatorii de la noi fac mai tot timpu pe psihologii si nu stiu cat de caorect este pentru copii.
Sweety
sincer tu chiar crezi ca poti sa imi zici mie numai din ce am scris aici ce munca mi s-ar potrivi ? ca doar zici ca esti mare psiholoaga :roll:
tzuncu
(Sweety)
sincer tu chiar crezi ca poti sa imi zici mie numai din ce am scris aici ce munca mi s-ar potrivi ? ca doar zici ca esti mare psiholoaga :roll:

no comment!
marius
(Sweety)
sincer tu chiar crezi ca poti sa imi zici mie numai din ce am scris aici ce munca mi s-ar potrivi ? ca doar zici ca esti mare psiholoaga :roll:

Psihologul nu e o ghicitoare mey laugh.gif laugh.gif laugh.gif
Mai intai trebuie sa te imprietenesti cu Laura, apoi sa ii dai putin timp sa cunoasca atat pe tine cat si viata ta, apoi trebuie sa porti cu ea o discutie contradictorie si la urma are ea grija sa te caracterizeze biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

E o gluma fetelor, sa nu incepeti iar tongue.gif tongue.gif
Sweety
nu io vreau sa ii demostrez ca ea nu ma va cunoaste niciodata pe mine , decat daca las de la mine ca cineva sa imi cunoasca adevarata persoanlitate ,abtitudine etc ...

adica degeaba face valuri cand ea nu se ia decat dupa un model care l-a scris nu stiu cine :roll:
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.
Ziare : Anunturi : Reviste : Jocuri online in tehnologie flash : Radio online din romania si pe genuri muzicale, manele, populara, dance, petrecere, tehno