Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Orele de Religie
Cafeneaua Itbox > Credinta si Spiritualitate > Credinta
Pages: 1, 2
tudoriona
Ma deranjeaza la liceu faptul ca ora de Religie este o chestie facultativa, la care te duci doar daca ai chef sau ca sa ai o medie de 10 in plus sa-ti salte media, si nu din chemare...
Astfel, se verifica ipocrizia oamenilor - fatarnicia !
Anne
m`am pierdut in ceva ce nu are sens .. ce anume ti se pare ca poate fi fataric in chestia asta?
marius
Tudorina, fatarnicia cui??
Acelasi lucru se intampla si cu celelalte materii de studiu ..... mai putin importante
De cand trebuie sa privim la materia cursurilor de Religie ca la o obligativitate ????
Dupa tine , consideri ca Religia trebuie invatata in scoli si facultati???
Tu crezi ca chemarea spre religie vine invatand din obligativitate??
Eu cred ca Religia trebuie invatata doar in facultatile de teologie.....

Stii unde vad eu intr-adevar "fatarnicie"????
-Acolo unde Ministerul Invatamantului a luat decizia de a face din institutia de invatamant o institutie religioasa ....... in loc sa puna baza pe alte culturi de formare si educatie...
-acolo unde Prea Invatatii predau religie pura in fata unor tinere sumar imbracate, cocsineli, homosexuali ....
-acolo unde religia pura se preda imediat dupa cursul de "sexologie" sau dupa cursurile care cultiva provienienta omului din maimutza...
-acolo unde in institutii liceenele si-o trag cu decanii intr-adevar pt o medie mai buna......si nu un 10 pricopsit la religie
-si ... nu cred ca are rost sa mai continui....
Asta numesc eu "fatarnicie" si aici ma refer la "fatarnicia" celor care vad toate acestea si inca se mai numesc "Invatatori de religie"!!!!!

Iar tu tudorina, incearca si te convinge pe tine inainte sa incerci a convinge pe ceilalti, asa ..."in prag de Paste"!!!

Ipocrizia oamenilor???? Care oameni? A celor care nu cred in religia ta??? Aia nu se numesc ipocriti, si nici fatarnici din moment ce cu buna stiinta si suflet curat ti-o pot arunca in fata in genul :
"-nu ma intereseaza aceasta materie, dar sunt obligat sa particip la cursuri"!
Ipocriti sunt aia care incearca sa le-o bage pe gat cu de-a sila!!!
andreic
(tudoriona)
Ma deranjeaza la liceu faptul ca ora de Religie este o chestie facultativa, la care te duci doar daca ai chef sau ca sa ai o medie de 10 in plus sa-ti salte media, si nu din chemare...

M-ar deranja daca ar fi obligatorie...
jolie_jojo
Ora de religie nu ar putea fi obligatorie, prin simplul fapt ca nu toti au aceeasi religie...nu toti cred...nu toti vor.
Oricat te-ar deranja nu pot schimba cu nimic asta... daca ai o chemare pt religie cauta in alta parte(teologie...eu stiu) dar nu sta sa astepti sa se schimbe ''statutul orei de religie'' in licee sau scoli pt ca astepti degeaba.
explorrer
Cred ca cei care fac presiuni la diferite NIVELE, pentru orele de religie, sunt cei care dupa BIBLIE nu au voie sa se amestece, decat in cele spirituale. Dar chiar EI sunt aceia care doresc sa faca OBLIGATORII orele de religie. DAR DE CREDINTA AU AUZIT: CE SPUNE ISUS IN: LUCA 18:8
"Luca 18:8   Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
CE PARERE AVETI :?: :?:
Parerea mea umila: E CLAR :wink:
Aneisse
E clar ca nu sau ce?

...spalare de creier...asta inseamna! Stati asa ca vad ca religia a luat o noua intorsatura, un nou curent se evidentiaza, pacat ca nu mai traiesc vreo 300 de ani sa vad ce povesti se mai spun.
Cat despre orele de religie...de ce sa fie obligatorii? Credinta nu se invata ...Ca unii se folosesc de orele de religie in scopuri proprii....asta tine de constiinta fiecaruia.
explorrer
Si peste 300 de ani tot RELIGIA va fi STAPANA :!: :!:
Pentru ca cel care a infiintat-o si a spus prima minciuna GENESA 3:4 "„Hotărât, că nu veţi muri!" :evil: (si au murit), va fi prezent si atunci :!: :!: :twisted: :twisted:
Numai daca intervine CINEVA,si face ORDINE :!: :!:,atunci orele de RELIGIE nu vor mai fi :!: :!:
Airman04061969
(explorrer)
Si peste 300 de ani tot RELIGIA va fi STAPANA :!: :!:
Pentru ca cel care a infiintat-o si a spus prima minciuna GENESA 3:4 "„Hotărât, că nu veţi muri!" :evil: (si au murit), va fi prezent si atunci :!: :!: :twisted: :twisted:
Numai daca intervine CINEVA,si face ORDINE :!: :!:,atunci orele de RELIGIE nu vor mai fi :!: :!:Ete ca a mai aparut un mistic ! Mergi cu Dumnezeii ma-tii, fiule ! laugh.gif Religia va fi stapana doar peste mintile handicapatilor, incapabili sa gandeasca singuri si care au nevoie de (..... cenzurat.....) de popi sa le explice ce si cum. :evil:
explorrer
Mergi cu Dumnezeii ma-tii, fiule
Mi-a placut replica,dar te intreb ceva: LUCA 18:8 "Vă spun că le va face dreptate în curând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
Si las-o pe mama in pace,CA SI TU MAMA :!: :!: :!:
STII CE INSEAMNA RELIGIE,as dori un raspuns :?: :?:
sebastian
(explorrer)
Mergi cu Dumnezeii ma-tii, fiule
Mi-a placut replica,dar te intreb ceva: LUCA 18:8 "Vă spun că le va face dreptate în c*rând. Dar când va veni Fiul omului, va găsi El credinţă pe pământ?”
Si las-o pe mama in pace,CA SI TU MAMA :!: :!: :!:
STII CE INSEAMNA RELIGIE,as dori un raspuns :?: :?:


Tu-te fratioare la scoala de taici. Nu ai ce cauta in lumea asta rea. Religia trebuie exclusa din scoli daca nu li se acorda si altor confesiuni dreptul la aceste ore (absolut facultative); icoanele trebuie date jos (este sala de curs sau capela?). Eu sunt ateu si, cu toate ca ii consider cretini pe habotnici, ii pot tolera destul de bine, dar oameni buni: credinta voastra ar trebui sa fie in suflet nu pe peretii claselor unde in urma cu 18 ani inca mai ranjea Ceausescu. Biserica a avut rolul ei civilizator.... in Evul Mediu. Biblia e scrisa de oameni fara nici un fel de implicatie divina. Isus Cristos era un nebun genial, dar atat.

In final am o intrebare:
De ce nu ni se preda in scoli Teoria Evolutiei? Este geniala si are o mare aplicabilitate in domenii din ce in ce mai variate (de ex. economia, cibernetica etc.)
maybe
(sebastian)
In final am o intrebare:
De ce nu ni se preda in scoli Teoria Evolutiei? Este geniala si are o mare aplicabilitate in domenii din ce in ce mai variate (de ex. economia, cibernetica etc.)
smile.gif orice se preda in scoli e preluat ca o constrangere
personal, agreez ideea de liber arbitru -asta inseamna ca pot invata despre orice, atunci cand am io chef -incluziv Teoria evolutiei! tongue.gif
jolie_jojo
(sebastian)
Religia trebuie exclusa din scoli daca nu li se acorda si altor confesiuni dreptul la aceste ore (absolut facultative);


Intr-un fel ai dreptate, in alt fel suna un pic radical.
Eu as gandi putin altfel problema.... sa se faca ore de religie la care sa participe numai cei care vor.
explorrer
Tu-te fratioare la scoala de taici.
AM CAUTATA-O ŞI NU AM GASIT-O :!: :!: :!:
" credinta voastra ar trebui sa fie in suflet " :!: :!:
De unde sti tu unde avem NOI(sau eu) credinţa....
FIIND ATEU NU TE INTERESEAZA NICI RELIGIA NICI CREDINTA,pentru ca un ateu crede in EL. :!: :!: :!:
Romani 10:10  Căci prin credinţa din inimă se capătă neprihănirea, şi prin mărturisirea cu gura se ajunge la mântuire.
Dar de fapt ne te INTERESEAZA :!: :!:
TEORIA EVOLUTIEI o sa te mantuie.....
talib
ba voi sunteti nebuni?? ce starniti certuri din nimic??
vreti sa stiti ce fac eu cand nu am chef de ora de religie?? nu ma duc la ora de religie!! voi nu, voi trebuie sa incercati sa va impuneti punctu de vedere.
vreti sa stiti ce fac eu cand nu am chef sa merg la biserica?? nu ma duc la biserica!! dar cred ca o amarata de ora, pe care oricum o pierdeam deaiurea, pot sa o dedic si eu lui Dumnezeu, ca doar nu ma pune sa car pietre acolo, stau in banca si ascult ce are de zis preotul, si de obicei imi este de folos ce zice.

PS. nu vorbeam de toti, ci de cei doi sau trei care lungesc discutia asta deaiurea
Majin
mah talib, fratele meu alb, in loc sa continui caterinca u vrei sa o opresti mah ? rushineee !
revenind la subject , eu cand eram in liceu am fost obligat de catre directoare sa "particip in mod activ" la orele de religie. no , nu a fost chiar atat de rau. cu toate ca sunt ateu, am stat in banca si am purtat n discutii cu "prea luminatu` " popa care venea sa ne propavaduiasca. ce sa zic...saracu om a incercat sa isi tina si el orele..dar dupa cateva intrebari mai la rece s-a lasat pagubash. venea si citea ziarul si noi toti aveam numai de 10 !
intrebarea mea e : cum poti sa crezi ca vei avea succes in a "vinde marfa " unor persoane de 18 ani ? eu unul consider ca la 18 ani esti destul de inteligent ca sa nu inghiti cretinisme de genu " god went : let it be light ! and god went "click" ! "
religia - ma refer la objectu` de studiu - ar trebui predata celor interesati , in nici un caz fortzata .
de ce eu, care refuz sa cred ca plopu face pere sa fiu poluat fonic ?
explorrer
Majin a zis:
de ce eu, care refuz sa cred ca plopu face pere sa fiu poluat fonic ?


Da,foarte de acord cu tine.
DUMNEZEU a lasat omul cu gandire libera,nu l-a fortat sa creada ce vrea EL,şi omul a ales SINGUR.

VALABIL SI PENTRU ZIUA DE AZI.

Deuteronom 30:19  Iau azi cerul şi pământul martori împotriva voastră că ţi-am pus înainte viaţa şi moartea, binecuvântarea şi blestemul. Alege viaţa, ca să trăieşti, tu şi sămânţa ta,.
Majin
god, not another copy/paste from za bible dude... sincer nu stiu ce reply sa dau dupa postarea ta...nu scris cateva randuri prin care...nu ai spus nimic.
explorrer
RAMAI LA cartile tale,sunt mult MAI BUNE,decat POVESTI.

PA si PU.
Majin
asta e spam pe fatza smile.gif))))
adymacsut
Si despre profesorii de religie ce parere aveti?
explorrer
adymacsut a zis:
Si despre profesorii de religie ce parere aveti?


ISI I-AU BANII PENTRU ORE SI atat...............

ASTEPT doua REPLICI cel putin..........STIU EI CARE :?: :?: :?:
adymacsut
Deci este o materie ca oricare alta ! :roll:
explorrer
CLAR.
jolie_jojo
In regula...si daca este o simpla ora de clasa si nimic mai mult...cum planuiesti sa indrepti copiii spre Dumnezeu?? Pornind de la premiza ca unii dintre ei nu primesc o educatie religioasa si acasa??
explorrer
PROBLEMA E CA FIECARE COPIL VINE CU DUMEZEUL LUI DE ACASA :!: :!: :!:

RASPUNDE TU DACA STI :?: :?: :?: :?:
jolie_jojo
daca aveam o cat de mica solutie la acesta intrebare...nu mai intrebam! :!:
explorrer
SOLUTIA ESTE UNDEVA,SIGUR :!: :!: :!:
Osea 12:6  Tu, deci, întoarce-te la Dumnezeul tău, păstrează bunătatea şi iubirea, şi nădăjduieşte totdeauna în Dumnezeul tău.

CARE ESTE DUMEZEUL TAU........
adymacsut
(jolie_jojo)
daca aveam o cat de mica solutie la acesta intrebare...nu mai intrebam! :!:

Din punct de vedere teoretic eu sunt profesor de religie - de fapt de teologie catolica.
Cred ca orele de religie sunt importante in formarea caracterului moral al unui copil.
marius
(adymacsut)
Cred ca orele de religie sunt importante in formarea caracterului moral al unui copil.

Cum ele pot influenta formarea unui carater moral?
adymacsut
Un lucru este cert si anume ca educatia materialist dialectica din vremea comunista nu a fost buna.
Studiul religiei in scoala poate sa formeze caracterul moral al unui copil.
Dar aceasta formare morala a elevului depinde si de vocatia spirituala a profesorului de religie.
In orice religie a lumii se regasesc cele 10 porunci.
Comunismul a murit repede pe cand religia este o constanta din preistoria omenirii.
Nu ma refer la educatia religioasa doar formala ca obiect de scoala ci initierea copiilor in trairea religioasa autentica.Dar in acest caz profesorul de religie devine un mentor.Ne este deloc usor! :roll:
explorrer
(marius)
(adymacsut)

Cred ca orele de religie sunt importante in formarea caracterului moral al unui copil.

Cum ele pot influenta formarea unui carater moral?


DEPINDE MULT DE CE CARACTER MORAL ARE CEL CE LE PREDA :!: :!:

SI CARACTERUL SE VEDE PRIN FAPTE,CA PE FRUNTEA NUMANUI NU SCRIE CE CARACTER ARE.

1 Petru 1:17  Şi dacă chemaţi ca Tată pe Cel ce judecă fără părtinire pe fiecare după faptele lui, purtaţi-vă cu frică în timpul pribegiei voastre;
adymacsut
Eu cred ca este teribil de greu sa fii profesor de religie.Ai o responsabilitate uriasa fata de copii. Bineinteles ca trebuie sa fii o persoana morala dar trebuie sa ai si vocatie spirituala.
Trebuie sa stii sa le explici copiilor cuvantul lui Dumnezeu cu tact si rabdare.
Aneisse
Eu nu cred ca orele de religie sunt relevante. Eu cred ca in functie de credinta familiei copilul va fi sau nu religios. Nu cred ca poate veni un strain sa insufle ceva unui copil. M-as mira.
ValiSS
Adymacsut, orele de religie pot transforma oameni normali in abrutizati. Vezi cazul acestui pierdut, explorrer. Din ciclul 'ce-i prea mult strica' cred ca esti de acord cu mine ca NU ASA trebuie abordata religia, cum o abordeaza el. Daca orele astea de religie prind pe un creier slab si o personalitate nula, sunt startul unuei transformari in fanatic religios. Vezi pe la musulmani. Se mananca Allah pe paine si induce acest soi de boala psihica.
Sper ca marea majoritate suntem de acord ca pe acest biet rupt de lume si de orice il putem pune la avizier sub textul ASA NU!
adymacsut
(Aneisse)
Eu nu cred ca orele de religie sunt relevante. Eu cred ca in functie de credinta familiei copilul va fi sau nu religios. Nu cred ca poate veni un strain sa insufle ceva unui copil. M-as mira.

Eu nu am facut religie in scoala ca pe vremea comunista era considerata retrograda.
In adolescenta m-am apucat sa studiez religia mai intai prin intermediul operei lui Eliade apoi am citit si Biblia.Din nefericire am intalnit un preot ortodox care mi-a spus ca e pacat sa il citesc pe Eliade care a murit nespovedit si neimpartasit. A fost cutremurator... si mi-a luat mult timp sa inteleg ca acest om era pretindea ca e preot si are har era doar un indoctrinat.Depinde foarte mult de vocatie si daruirea profesorului de religie educatia unui copil.
Ganditi-va la acele cumplite lozinci comunista , la acele mitinguri in care era adulat carmaciul. Era o sacralizare laica. Ceausescu se credea zeu!
explorrer
SS a articulat:
Sper ca marea majoritate suntem de acord ca pe acest biet rupt de lume si de orice il putem pune la avizier sub textul ASA NU!


CITESTE:
Matei 7:5  Făţarnicule, scoate întâi bîrna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

PICATURI GASESTI UNDE TREBUIE.

CE ZICI TE INCADREZI IN PRIMUL CUVÂNT(Făţarnicule) :!: :!:

DUPA URA CU CARE SCRI....SIGUR DA :!: :!:

MULTA IUBIRE.
adymacsut
E corect spus asa!
Cred ca a fi profesor implica in primul rand o vocatie.
jolie_jojo
Si atunci unde mama zmeului sunt profesorii cu vocatie??
In scoala generala aveam un preot care ne preda religia... in liceu deja era un profesor cu numai cativa ani mai mare ca noi care usor putea fi luat drept unul din elevi!
So....
ValiSS
(explorrer)
SS a articulat:
Sper ca marea majoritate suntem de acord ca pe acest biet rupt de lume si de orice il putem pune la avizier sub textul ASA NU!


CITESTE:
Matei 7:5  Făţarnicule, scoate întâi bîrna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

PICATURI GASESTI UNDE TREBUIE.

CE ZICI TE INCADREZI IN PRIMUL CUVÂNT(Făţarnicule) :!: :!:

DUPA URA CU CARE SCRI....SIGUR DA :!: :!:

MULTA IUBIRE.

MULTA M^&%!
Dupa inversunarea prosteasca si rupta de realite cu care scrii, sunt absolut convins ca ai nevoie de medicamente.
Du-te intai la un psiholog, in paralel vezi si-un psihiatru, si oamenii astia doi te pot scoate din intunericul crud in care traiesti. Chiar daca metodele lor iti pot parea neconforme cu idioteniile de care esti tu inconjurat.
Si transmite-le popii si indoctrinatilor care te-au otravit de tanar ca le dau UE. Si macar acuma, cat poti fi, sper, slavat, sa te ajute. Chiar ai nevoie. Intreaba, ma repet, (dar trebuie sa pasesti in realitate) orice psiholog. Esti varza, dragul meu frate. Esti foarte bolnav. Chiar daca terfeloaga care ai tu vaga senzatie ca te indruma nu pomeneste ceva despre bolile psihice si manifestarile lor sub forme de furie religioasa, nu spune nimica, exista chestii atestate care te catalogheaza.
Frate, ca sa nu-ti zic altfel, fa-te bine. Mi-ar face mare placere sa discut cu ttine, dar asta numai in conditiile in care esti vindecat si coerent.
Fratele meu bolovan, nu toti fraierii care recita sunt poeti. Intelegi ceva sau nu? Probabil ca nu. Adica sigur ca nu. Imi pare rau ca a trebuit sa citesti atata, dar macar in rastimpul asta am reusit sa te rup de cretinismul care te conduce.
Aleluia.
jolie_jojo
Hai sa bag si io un AMIN!!
Cu toate ca tare drag mi-era preotul ala din generala care ne povestea!
Ce au ajuns unii domne....
adymacsut
(jolie_jojo)
Si atunci unde mama zmeului sunt profesorii cu vocatie??
In scoala generala aveam un preot care ne preda religia... in liceu deja era un profesor cu numai cativa ani mai mare ca noi care usor putea fi luat drept unul din elevi!
So....


Tu crezi ca profesorii tineri nu am vocatie? Eu am facut si facultatea de fizica...am predat la liceu iar elevii ma considerau prea tanara.
Tu crezi ca stiinta de carte si vocatia de a fi dascal tine de varsta?
explorrer
(ValiSS)
(explorrer)
SS a articulat:
Sper ca marea majoritate suntem de acord ca pe acest biet rupt de lume si de orice il putem pune la avizier sub textul ASA NU!


CITESTE:
Matei 7:5  Făţarnicule, scoate întâi bîrna din ochiul tău, şi atunci vei vedea desluşit să scoţi paiul din ochiul fratelui tău.

PICATURI GASESTI UNDE TREBUIE.

CE ZICI TE INCADREZI IN PRIMUL CUVÂNT(Făţarnicule) :!: :!:

DUPA URA CU CARE SCRI....SIGUR DA :!: :!:

MULTA IUBIRE.

MULTA M^&%!
Dupa inversunarea prosteasca si rupta de realite cu care scrii, sunt absolut convins ca ai nevoie de medicamente.
Du-te intai la un psiholog, in paralel vezi si-un psihiatru, si oamenii astia doi te pot scoate din intunericul crud in care traiesti. Chiar daca metodele lor iti pot parea neconforme cu idioteniile de care esti tu inconjurat.
Si transmite-le popii si indoctrinatilor care te-au otravit de tanar ca le dau UE. Si macar acuma, cat poti fi, sper, slavat, sa te ajute. Chiar ai nevoie. Intreaba, ma repet, (dar trebuie sa pasesti in realitate) orice psiholog. Esti varza, dragul meu frate. Esti foarte bolnav. Chiar daca terfeloaga care ai tu vaga senzatie ca te indruma nu pomeneste ceva despre bolile psihice si manifestarile lor sub forme de furie religioasa, nu spune nimica, exista chestii atestate care te catalogheaza.
Frate, ca sa nu-ti zic altfel, fa-te bine. Mi-ar face mare placere sa discut cu ttine, dar asta numai in conditiile in care esti vindecat si coerent.
Fratele meu bolovan, nu toti fraierii care recita sunt poeti. Intelegi ceva sau nu? Probabil ca nu. Adica sigur ca nu. Imi pare rau ca a trebuit sa citesti atata, dar macar in rastimpul asta am reusit sa te rup de cretinismul care te conduce.
Aleluia.


CLAR,MULTA IUBIRE.
adymacsut
De ce intotdeauna cand se discuta pe teme religioase se ajunge inevitabil la fundamentalism. Pe diverse forumuri religioase o sa gasiti diverse vorbe frumoase inre ghilimele. In primul rand de religie au voie sa se apropie atat oameni normali cat si cei cu probleme psihice. Cica se spune ca oamenii normali sunt nebuni nediagnosticati inca.
In crestinism Isus este calea, adevarul si viata.. iar evanghelia care reflecta credinta crestina nu ne indeamna la ura ci la intelegere si iubire.
Este greu in aceasta lume computationala sa ne oprim din goana noastra nebuna si sa mai avem rabdare sa ascultam glasul aproapelui nostru care are nevoie de ajutor.Este greu chiar si sa avem o clipa de ragaz... in care sa ne rugam si sa ascultam glasul lui Isus care ne cheama , care ne da vestea cea buna a evangheliei.
explorrer
(adymacsut)
De ce intotdeauna cand se discuta pe teme religioase se ajunge inevitabil la fundamentalism. Pe diverse forumuri religioase o sa gasiti diverse vorbe frumoase inre ghilimele. In primul rand de religie au voie sa se apropie atat oameni normali cat si cei cu probleme psihice. Cica se spune ca oamenii normali sunt nebuni nediagnosticati inca.
In crestinism Isus este calea, adevarul si viata.. iar evanghelia care reflecta credinta crestina nu ne indeamna la ura ci la intelegere si iubire.
Este greu in aceasta lume computationala sa ne oprim din goana noastra nebuna si sa mai avem rabdare sa ascultam glasul aproapelui nostru care are nevoie de ajutor.Este greu chiar si sa avem o clipa de ragaz... in care sa ne rugam si sa ascultam glasul lui Isus care ne cheama , care ne da vestea cea buna a evangheliei.STI DE CE :?: :?: :?:

PENTRU CA UNII N-AU INVATAT,CA EXISTA SI ALTE PARERI DECAT ALE LOR :!: :!: :!:
PE ALTE FORUMURI POTI SCRIE ZILE IN SIR FARA SA TE JIGNEASCA NIMENI,şi mai ales pe aceasta tema.
ACEASTA ARATA CATA CULTURA AU..........daca nu cumva si-AU insusiit-o pe CÂMP. DAR VORBA AIA,NU EXISTA PADURE FARA uscăturile care jignesc pe ACEST FORUM.

Iar acea veste buna A EVANGHELIEI,nu se preda in BISERICII,pentru cei care predau in BISERICI nu fac ceea ce a făcut ISUS.

Luca 9:23  Apoi a zis tuturor: „Dacă voeşte cineva să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi, şi să Mă urmeze.
Luca 14:27  Şi oricine nu-şi poartă crucea, şi nu vine după Mine, nu poate fi ucenicul Meu.

SPER CA NU CREDE CINEVA CA ACEA CRUCE ESTE CEA MARE DE LEMN.

AR TREBUI ÎNTREBATE uscăturile din pădure,daca STIU,ca la JIGNIRI sunt primii.
marius
ValiSS si explorrer
Dc nu incercati sa continuati si fara sa va jigniti?

Explorrer, tu inca de la primul post de acest forum ai venit cu o jignire
(vezi cei doi nebuni)

Oamenii sunt atât de nebuni, încât ar fi o nebunie, o cu totul altă nebunie, de a nu fi nebun.
Blaise Pascal
ValiSS
Nu l-am jignit, Marius. Constatarea lipsei capacitatii intelectuale mai dezvoltate de nivelul de a reproduce niste citate, nu este o jignire. Este o constatare, constatare alimentata cu fiecare post cu care vine.
Revin la orele de religie din scoala. Nu le vad rostul si rolul. Ascunsi dupa doctrine vechi, neexplicate si cu totul in ceata, nu faci educati, ci inhibi gandirea si dezvoltarea logica a copiilor.
adymacsut
Pe acelasi rationament ajungem la necesitatea orelor de marxism - care era religia regimului comunist.
Religia poate fi predata si prin metode moderne iar profesorii de religie pot aborda metode noi , interactive. Pot face si consiliere spirituala cu elevii.
maybe
(adymacsut)
Pe acelasi rationament ajungem la necesitatea orelor de marxism - care era religia regimului comunist.
nope
pe acelasi rationament ajungem la: nu le vad rostul si rolul

cat despre...
Religia poate fi predata si prin metode moderne iar profesorii de religie pot aborda metode noi , interactive. Pot face si consiliere spirituala cu elevii.
vrei sa spui metode persuasive=manipulare clara, ceea ce va deruta si mai mult bietul copil

errr
Majin
explorrer, u vii aci si incerci sa propavaduiesti. si cand vezi ca mai sunt unii care nu dorm cu biblia sub perna o dai in citate din scriptura. de ce frate ? noi purtam o dezbatere sustinuta de argumente. u nu ai observat ca esti singurul care nu isi argumenteaza afirmatiile !?
apoi cand esti pus la perete incepi sa arati cu degetul. spui ca " noi " nu suntem deschisi la sugestii ?! NOI ?! dude , cuvantul indoctrinat nici macar nu reuseste sa atinga, daramite sa te mai caracterizeze.
nu sunt genu` care da in cap oamenilor cu mintea in coltzuri , dar frate , u esti prea de tot ! cand citesc unul din posturile tale sincer nu stiu ce sa fac...sa ma doara mintea sau sa rad amuzat de aceeashi prostie.
p.s. : no, nu va trecut prin cap ca explorer isi bate joc de noi ? si ca nu vb la modu serios si poate e doar katerinca ? eu unu nu vreau sa accept ca asa specimene sunt libere sa umble pe strazi . . .
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.
Ziare : Anunturi : Reviste : Jocuri online in tehnologie flash : Radio online din romania si pe genuri muzicale, manele, populara, dance, petrecere, tehno