Help - Search - Members - Calendar
Full Version: epilepsie sau spasmofilie
Cafeneaua Itbox > Forum Sanatate > Diverse
candyland
weekendul trecut am fost cu o prietena in club.la un moment dat mana ei s a inclestat de a mea ,corpul i s a intepenit ,privirea era fixa si pierduta,si a cazut.dupa aproximativ cateva secunde a inceput sa aiba convulsii,buzele i s au invinetit,si imediat i au aparut si spume la gura.cineva a luat o si a dus o pana la salvarea din fata clubului unde si a revenit.nu stia unde se afla si nici cum ajunsese acolo,adica nu si mai amintea nimic.trebuie sa mentionez ca nu a consumat nici un fel de substanta narcotica ,doar o bere si un redbull.eu cred ca este vorba de o criza de epilepsie,dar ea spune ca a fost o criza de spasmofilie,avand in vedere ca a fost la multi doctori care i au confirmat asta cu cinci ani in urma cand sustine ca a mai avut crize asemanatoare(dar fara spume la gura).va rog frumos sa ma ajutati,cei de la salvare nu mi au acordat nici un fel de atentie ,refuzand sa mi vorbeasca.trebuie sa stiu daca intradevar a fost o criza de epilepsie sau nu.
maybe
cam lunga perioada (cinci ani) in care nu a mai dat pe la doctor -egal ce diagnostic i-au pus atunci

so, cauta mai bine un medic bun si dupa aia convinge-o sa faca investigatiile ce se impun la nivelul specialistului

consider ca e cea mai corecta atitudine pe care o poti avea
ValiSS
Asa ceva nu afli pe un forum, ci afla ea la un specialist. Asa ca ia-o de manuta si du-o la un consult adevarat. E singurul ajutor REAL pe care i-l poti da; cerand ajutor in orice alta parte va pacaliti singure. Curaj si bafta.
candyland
asta a fost prima varianta.i am spus sa mergem la un specialist chiar a doua zi dar a refuzat categoric.a spus ca nu am de ce sa mi fac griji ca si a mai facut analize in decursul anului si au iesit ok.de atunci nu mai vrea sa deschid subiectul acesta , nu mi permite sa le spun altor persoane (nici macar parintilor ei),de aceea am apelat la acest forum bineinteles fara ca ea sa stie.
ValiSS
Analizele ok din cursul anului s-au dovedit ok si in seara aia, nu? Da-i o palma la fund. laugh.gif Convinge-o.
maybe
probabil ii este in acelasi timp si teama si jena sa fie diagnosticata cu o boala care dincolo de gravitate atrage cu sine o oarecare desconsiderare din partea celor neinformati

epilepsia e considerata de multa lume un... handicap -in sens peiorativ spus
ValiSS
Ceea ce-i o tampenie si genul de discriminare pe care as pedepsi-o crancen, legal. Teama de a-ti recunoate o boala sau o slabiciune nu rezolva problema. O stiu pe pielea mea si e o greseala enorma.
candyland
da m am gandit si eu la aceste aspecte.acum imi mai ramane sa fac tot posibilul sa o conving,alta solutie nu vad.va multumesc:)
FireEyes
redbull in combinatie cu bere... is bad, la fel si cu bauturi alcoolice pentru unele persoane. sfatul meu: sa renunte la redbull.
Airman04061969
Uite o solutie care poate decela destul de bine intre spasmofilie si epilepsie. O electroencefalograma (EEG) va prezenta modificari fata de aspectul normal in cazul epilepsiei dar nu va prezenta modificari in cazul spasmofiliei (cauzata de lipsa temporara de calciu din organism). Daca se constata modificari, cel mai bine este sa fie urmata de o investigatie RMN (rezonanta magnetica nucleara) care va arata daca sunt modificari structurale in scoarta cerebrala sau nu. RMN-ul se face la Institiutul Victor Babes si costa aproximativ 720 RON, EEG-ul se poate face, pentru usurinta, la spitalul "Victor Gomoiu" (in piata Muncii, da, stiu e de copii dar si de neurologie. Asta ca sa nu bati drumul pana la Alexandru Obregia - fost spitalul nr. 9, care este in Berceni). Parerea mea este sa mearga la medicul de familie pentru o trimitere la un specialist neurolog.
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.
Ziare : Anunturi : Reviste : Jocuri online in tehnologie flash : Radio online din romania si pe genuri muzicale, manele, populara, dance, petrecere, tehno