Help - Search - Members - Calendar
Full Version: Cum faceti Salata Beof?
Cafeneaua Itbox > Cafeneaua Itbox > Divertisment > Gastronomie & Bauturi
Vianna
Vorbesc dora putin romineste (sint in Florida) - plecata de copil 40 de ani in urma. Tata pofteste Salata Beof (are 90 de ani) si nu stiu cum sa fac precis. Stiu ca are cartofi, morcovi, mazare si maioneza. Are cineva instructioni mai exacte?
Thank you,
V.
maybe
salut biggrin.gif

varianta, desigur, de-aici poti inventa/adapta, functie de ce ai prin frigider:

Ingrediente: 250 g carne de vită, 500 g cartofi, 125 g patrunjel, 125 g ţelina, 200 g morcovi, 125 g mazare fiarta (conserva), 50 g verdeata, 300 g sos maioneza, 100 g castraveti acri, 1 g piper, 20 g sare. Pentru decor: 300 g roşii, 2 oua fierte.

Mod de preparare: Carnea se curata si se spală, se pune la fiert în apă fierbinte. Legumele şi zarzavaturile se curata si se spala. Cartofii se fierb în apă cu sare (in coajă), ouăle se curata de coaja si se taie felii. Castraveţii se curăţă de seminte si se taie cuburi, se scurg de zeama, verdeaţa se curata, se spala si se taie marunt. Rosiile se curata, se spala si se taie felii. In timpul fierberii, supa se spumeaza, iar la jumatatea fierberii se adauga zarzavaturile intregi. Dupa fierbere si racire, carnea, zarzavaturile si cartofii (curatati de coaja) se taie cuburi. Legumele taiate cuburi si carnea se amesteca cu sosul maioneza la care se adauga piperul, sarea si verdeata. Se amesteca componentele bine, apoi se monteaza pe un platou sau in portii pe farfurii de servit, dindu-le o forma cu paleta. Se decoreaza cu roşii si felii de oua.

pofta buna smile.gif
Coralia
Se poate folosi si carne de pui.
maybe
dar: la caldurile-astea... evit orice amestecuri de genu'....

e periculos

oare cum o fi vremea in Florida? tongue.gif :nustiu:
Vianna
I iesit forate buna salata si a placut lui tata - multumesc.

(da, in Florida acum este foarte cald si humed. Prea cald! Dar e paradis in timpul lunelor de iarna).

V.
maybe
(Vianna)
da, in Florida acum este foarte cald si humed. Prea cald! Dar e paradis in timpul lunelor de iarnaV.


smile.gif mda, norocosi
Vianna
Am mutat in Florida (de la Philadelphia) acum 20 de ani - cind perintii au iesit la pensie. Cind eram mai tinara nu era problema cu frigul - dar acum nu-mi mai place.
Dar cred ca cea mai frumoasa vreme este in California - nu are umezeala ca aici. Sa schimbat vremea pin toata omenirea (cred).
V.
Dennisse
Da,asta asa e...Oricum,cred ca e mai bine acolo decat aici:)
tuffgirl
Mai bine pe unde? :roll:
unikt
Ai plecat din romania si ai si uitat sa vb . sad.gif
jolie_jojo
Si tu cui te aresezi? :roll:
tuffgirl
De fapt vrea sa fie subtil cat isi plaseaza reclamele in semnatura... inca unul care nu a citit regulile forumului :roll:
Airman04061969
(unikt)
Ai plecat din romania si ai si uitat sa vb . sad.gif


Si tu nici n-ai plecat bine si ai uitat sa scr. Cu limbajul asta de mIRC, o sa ne fie impsbl sa N intzlgm cu tiN ! laugh.gif
This is a "lo-fi" version of our main content. To view the full version with more information, formatting and images, please click here.
Invision Power Board © 2001-2019 Invision Power Services, Inc.
Ziare : Anunturi : Reviste : Jocuri online in tehnologie flash : Radio online din romania si pe genuri muzicale, manele, populara, dance, petrecere, tehno